Holiday!





Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
Hai kawan-2.. Apa khabar? Sihat? Saya sihat saja...


okey, straight to the point jelah.. sebanarnya saya nak cerita pasal holiday saya tahun ni.. Hmm, nak mula dari mana erk?? You all follow date-by-date ok!!
 

17 Dis 2011: Aku dengan kakak aku naik bas pergi terminal bas Seremban.. Agak-2 dalam pukul 8 pagi lah gerak.. samapai dekat Kuala Pilah, aku turun untuk makan.. Bapak mahalnya makanan dekat sana.. Heeiii, bazir duit aku je.. Hahaha, dalam sejam lepas tu kitaorang pun sampai dekat terminal bas... Abang aku maseg bagi tahu yang dia baru bertolah dari Puchong..Aku dengan akak pergi masuk Seremban Parade.. Beli-lah barang-2 sikit... Aku nak beli kasut tapi tak ada saiz..Kaki aku ni kecik sangat ke??
Lepas tu kita orang makan KFC... huhu, akak aku belanja der!! Terbaikkk....Masa makan abang aku masag lagi bagitahu yang dia sudah sampai.... Kita orang pun teruskan perjalanan pergi ke Permisuri Resort, Port Dickson....




18 Dis 2011: Alamakkk!!!! hari ni ada sukaneka-lah... Best wooo! Banyak group mak aku menang... Hehehe,seronok sangat..

19 Dis 2011: Hari ni hari last aku dekat resort ni... Pagi-2 lagi aku ikut mak dengan abang aku hantar akak dakat tempat kerja.. dia sudah mula praktikal.. Balik tu pergi makan dekat gerai makan apa entah depan Bayu Beaach Reasort.. Hishhh!! Menyampah aku makan dekat kedai tu.. Semua benda mintak semua tak ada... Mula-2 mak aku mintak makanan panas ada tak? dia kata tak ada, yang dekat depan tu je ada.. Mak aku kata lagi, telur goreng ada tak? dia kata tak ada jugak... Okey, lagi masa tu.. Bila mintak minuman pulak.. Aku mintak milo ais, dia kata tak ada.. yang ada air teh je... Eiii, aku rasa nak hengkup-2 je tokeh gerai tu...  Tak lama lepas tu, ada satu bas datang.. Elok pulak semua ada.. Hampeh betul!! Baik punya-2.. Geram aku dakat takoh gerai tu...By the way, hari ni dah nak balik dah.. Even, best sangat family days tahun ni... ramai sedara-2 aku join..
Seronok dapat jumpa sepupu-2 yang dah lama tak jumpa... Tahun depan buat dekat Cameron Highland.. Hmm, macam tak boleh pergi jelah tahun depan... hehehe, biar sajalah.. kita tengok tahun depan...
Balik tu pergi Nilai 3.. Orang-2 perempuan sukalah pergi sini sebab barang-2 punyalah murah.. rsa nak beli semua je.. Peristiwa dekat sana, aku sesat..hahaha, sampai dekat banggunan belakang aku pergi....


20 Dis 2011: Pergi Uptown malam ni..


21 Dis 2011: Balik rumah!! sampai pukul 7.30 malam!! Alhamdulillah :)

1 ulasan:

arnissa berkata...

17/12? it is my besday.. heheee...:)