Hajat Tercapai

Bismillahirahmanirrahim :))



Alhamdulillah, sesesai juga sehari berpuasa. tak sangka ianya sudah berlalu. okey, update belog ni just nak ucap selamat berpuasa kepada semua umat islam di dunia.

so, macam mana hari ni puasa? ada sesiapa ponteng tak? eeiiii, malu la tak puasa kecualilah kalau terpaksa.. ehem-3 :) hari ni korang berbuka makan apa ya? share la sikit.. hari ni Ck Syaa makan nasi goreng.. best woo mak Ck Syaa masak *tengah lapar memanglah*

tak ada apa sangat pun nak kate just nak ingatkan dalam bulan puasa ni janganlah terlalu boros berbelanja sampaikan penuh meja makan dengan makanan. cukuplah sekadar mengenyangkan perut okey.. ni tak, duduk 4 orang je tapi  macam-2 ada. dengan lontong, nasi, ikan masak merah, ayam goreng, bubur lambuk, kuih sri muka, buah pisang, durian, rambutan, kurma *tak ketinggalan*.. oitt, mak kau. banyak doe.

perhh, semalam macam-2 jenis masej dapat. semuanya dari kenalan-2 Ck Syaa hantar. kalau dekat status fesbuk tu tak payah cakap la. masing-2 status pasal puasa. okeylah tu tapi ingat puasa-2 juga, perangai kena jaga.. Hope semua dapat menjalankan ibadat puasa dengat sebaik-2nya. jangan jadi macam Ck Syaa, first day fasting dah badmood.. mana taknya, dalam surau bising. memang anginlah. tapi semua dah berlalu. malas nak ingat lagi..

okey..okey... berbalik kepada puasa tadi.. Ck Syaa bukanlah baik sangat tapi ck Syaa cuba untuk berubah dalam bulan Ramadhan ni. memandangkan pra-triall next week.. i have to work hard to get a good result :)) doakan CkSyaa berjaya okey.. Selamat Malam =)

2 ulasan:

i.Alyaa berkata...

mak cik!!!ada belog gak eh?wah...dah r org tk bleh comment kt wall fb dia..tk bleh nk kaco budak nakal ni..<<klo brani,salah teka sper ni siap ko..haha..

Ana Syahida Teridi berkata...

kak zaty la.... hahahahaaa, mcm xkenal je.... :))